Kudarcba fulladt a hockenheimi Top Gas futam

2002.09.11. 14:16

 
   
   

Idén vadonatúj versenypálya várta a Top Gas sorozat résztvevőit az Európa-bajnokság 5. futamán augusztus 16-18. között Hockenheimben. Összesen tizenhét Top Gas motor érkezett a hatalmas versenyre, a közönség és a résztvevők nagy bánatára azonban egyetlen motor sem indult ezen a szombaton, helyettük csak a tisztítógépek dolgoztak. Pedig a napos, és kimondottan meleg hétvége minden versenyzőnek legalább két kör lefutását helyezte kilátásba. Végül azonban a katasztrófális szervezés és a pályát borító olajfoltok lerombolták az álmokat, és megakadályozták, hogy új Európa-rekordok szülessenek.

Riccardo Giliberto az első helyre kvalifikálta magát, és ő lett a nap győztese is a döntőben elért 7,96 másodperces idejével, és 250 km/órás végsebességgel. Hogy miért csak ennyi? Hát azért, mert a cél előtt mindkét láncfeszítője eltört, így kicsit korábban befejezte a futamot. Viszont ha az 1/8 mérföldön mért 4,9 másodperces idejét vesszük alapul, negyedmérföldön ezzel a tempóval új európai csúcs születhetett volna. Az olasz bajnok annyira tud, hogy az már szinte hihetetlen.

Szomorú látni, ahogy egy kitűnő versenypályán sorakoznak a kiváló rekorder motorok, a hatalmas közönség, és egy dilettáns, hozzá nem értő szervezőbanda elront mindent. Most már mindegy, ezen már nem tudunk változtatni, azonban azt megígérhetem, hogy az európai top gas géposztály nagy ívben elkerüli ezt a pályát mindaddig, míg meg nem történnek a megfelelő személyi változások a szervezők között.

Nagyon sajnálunk minden nézőt, aki pénzt adott ki ezért a hétvégi katasztrófa-sorozatért, és reméljük augusztus 31-én Drachtenben, Hollandiában mindenki megtapasztalhatja majd, hogy mit is jelent a drag-racing valójában. A versenyről részletesen, beszámolok majd rengeteg fénykép kíséretében. Az eddigi versenyek eredményét a www.topgas.com oldalon találhatjátok meg részletesen.

Mother Angela