Szökik a benzin

2002.09.16. 13:29

 
   
   

Úgy látszik senki sem tévedhetetlen, ugyanis a Yamaha hatalmas cruiseréről, az 1670 ccm-es, 48 fokos, V2-es blokkal gyártott Road Star Warriorról is kiderült, hogy nem tökéletes. Pedig a tervezők mindent elkövettek, hogy egy mindent felülmúló cirkálót alkossanak. Hiába a sok, R1-esről átvett technikai megoldás, ha egy teljesen banális, a V2-esekre jellemző hibát nem tudtak kiküszöbölni.

A Road Star Warriorról kiderült ugyanis, hogy a több mint másfél literes blokk rezgéseit a gumibakok és az üzemanyagtartály tartókonzolai nem csillapítják eléggé. Egy bizonyos idő után a nagy vibrációtól a tank megsérül, akár ki is lyukadhat, ami az üzemanyag szivárgásához vezet, ami menet közben akár váratlan tüzet is okozhat. A hibára idén augusztusban derült fény, és a gyár azonnal a 2001. november és 2002. április között gyártott, a világ minden tájára eladott, összesen 5541 motorkerékpár visszahívását rendelte el.

A szakszervizekben jelentkező motorkerékpárokon a szerelők azonnal kicserélik a műszaki hibát okozó alkatrészeket egy teljesen új konstrukciójúra, amelytől azt várják, hogy végre tökéletesen ellátja majd feladatát. Ancsa