Újabb hírek a Ducati eladásáról

2002.09.20. 11:19

 
   
   

A hírek a Ducati közelgő értékesítéséről változatlanul terjednek, miszerint a Texas Pacific Group valószínűleg az olasz motorgyártó eladása mellett dönt majd a közeljövőben. A piacfigyelő és elemző Bloomberg.com egy sztorit közölt, amely a Borsa & Finanza hírein alapszik, és ezek szerint a Ducati jelenlegi anyacége, a TPG el kívánja adni 33.5 százalékos részesedését az olasz motorgyártóban, és már megbízást adott egy befektető banknak, hogy folytasson kutatásokat a lehetséges vevők piacán.

A TPG egy tőkebefektetési társaság, amely pénzt fektet betegeskedő cégekbe, nyereségessé teszi őket, majd később értékesíti azokat, miután elérik a maximálisan lehetséges növekedést a talpra állított cégeknél. A TPG 1996-ban vásárolt ellenőrzési jogokat biztosító részvénypakettet a Cagiva-tól. Egyelőre a Texas Pacific Group visszautasítja a sztori kommentálását azzal, hogy mindez csak rémhír. Chris Spyra a Ducati-tól úgy nyilatkozott, hogy ez mind csak híresztelés, és semmit sem tudnak a dologról. Szerinte ez nem eltussolás, hanem hitelesen csak ennyit tudnak mondani az egészről.

Azonban ez hihető hír is lehet, mivel az a TPG politikája, hogy cégeket vásárol, újít fel, átstrukturálja, majd értékesíti őket 4-7 évnyi időtartam után. Az ok, ami miatt a TPG nem fogja kommentálni a híresztelést igazán egyszerű, ugyanis semmit se szoktak kommentálni. Soha semmiről sem beszélnek a sajtónak a cégekkel kapcsolatos lépéseikről, legyen szó akár igaz, akár hamis híresztelésekről.