Megvannak a 2003-as Ducati MotoGP pilóták

2002.09.26. 08:55

 
   
   

A minap derült fény arra, hogy a már régóta ismert Troy Bayliss mellett, Loris Capirossi fog versenyezni a Ducati MotoGP kategóriában indítandó motorjával a 2003-as szezonban. Mind a két pilóta kétéves szerződést írt alá a Ducatival, amely szerint a vadonatúj tervezésű Desmosedici V4-es géppel indulnak a jövő évtől kezdve a MotoGP gyorsasági világbajnokságban, Marlboro színekben. A dohánygyártó óriáscég ugyanis a jövő évtől kezdve megszűnteti a több évtizede tartó kapcsolatát a Yamaha gyári csapatával, és ennek helyébe egy négyéves szerződést kötött a Ducati gyári alakulatával.

Loris Capirossi, aki korábban már 125-ös és 250-es GP kategóriákban szerzett világbajnoki címet, azután fordított hátat jelenlegi csapatának, a West Honda Pons csapatnak, miután erősen kritizálta a Honda versenyrészlegének az irányú lépését, amely korlátozza a V5-ös RCV versenygépek elosztását. Claudio Domenicali, a Ducati Corse csapat főnöke elmondta, hogy nagyon szerették volna Troy-t és Loris-t a csapatba, mivel mindketten nagyon tehetséges versenyzőnek bizonyultak eddig, és mindenek felett azért, mert a két pilóta mindent elkövet a projekt sikere érdekében. Domenicali hozzátette még, hogy a győzelmi vágy és az új kihívásokkal való szembenézés volt az a két tényező, amelyet mindkettőjükben megláttak.

A gyakorlatuknak köszönhetően, biztosak benne, hogy a MotoGP-ben a lehető legmagasabb szinten debütálnak, és az új pilóták kellő motivációval rendelkeznek a Desmosedici minél gyorsabb fejlesztésében. Bayliss jelenleg arra koncentrál, hogy Imolaban megőrizze a tavaly szerzett Superbike világbajnoki koronáját. Ezután a téli tesztek idejére csatlakozik Capirossi-hoz Valencia-ban november 5-6-án, ahol egy kétnapos teszten vesznek részt, mihelyst véget ér a 2002-es MotoGP szezon, ugyanezen a helyszínen.