Izmoskodó Kawasaki

2002.09.24. 08:13

 
   
   

Az első utcán készült, hivatalos fotó után a múlt héten az InterMot-on látott napvilágot a Kawasaki új izomgépe, a Z1000. A Z1000 név a Kawasaki 70-es években elhíresült siker modelljére utal, azonban a gép technikailag semmiben sem hasonlít a jó nevű elődre. A váz, a futómű, a fékek, a kerekek és a motor mind a legkorszerűbb technológiával készülnek, azonban sajnos a gép valószínűleg csak 2003 tavaszán kerülhet a boltokba. A formaterv egyértelműen napjaink egyik siker kategóriájában látott, átalakított streetfighter gépek hangulatát próbálja a szériagyártás minőséget biztosító eszközeivel megvalósítani.

Az egész gép sokkal látványosabbnak tűnik, mint az inkább konvencionális Yamaha Fazer 1000 avagy a Honda Hornet 900. Az acél csővázban egy erejében kissé korlátozott, de lökettérfogatában 935 köbcentisre felfúrt ZX-9R blokkot találunk. Az erőforrás garantálja, hogy a Kawa utcai harcosa nem marad el erőben a versenytársaktól, sőt!

Sokféle színben lesz kapható az újdonság, a polírozott kerékperemek a szériakivitel részeit képezik, csakúgy mint a duplán elvezetett, dupla hátsódobos kipufogórendszer. Az ára egy 600-as középkategóriás sportgép ára környékén várható.

Képeket a részletekről a 2002-es InterMot beszámolónkban találtok.