Indian háborúskodás

2002.09.25. 10:54

 
   
   

Az Indian Motorcycles jogi csatában áll az amerikai baseball csapattal, a Cleveland Indians-al az Indian név használata ügyében. A két fél azon vitatkozik, hogy ki használhassa az Indian írott emblémát. A Cleveland Indians azt állítja, hogy az "Indian" név használata motorkerékpáros hivatkozás nélkül a saját emblémájukon áthágja a védjegy oltalmat. A baseball csapat ellenzi az Indian Motorcycles azon jogát, hogy bérleti díjat kérhessen azon Indian feliratok után, amelyek a csapat által kiadott ruhákon, és a kávézóiban láthatók.

 
   
   

Mindkét cég igen régóta, közel 100 év óta létezik. Az Indian Motorcycle név 1901 óta él, így 14 évvel korábban létezett már, amikor a Cleveland Indians megalakult. A motorgyártó elindított egy pert, hogy tisztázza az ügyet a két fél között. Ha számára kedvezőtlen döntés születik, akkor könnyen lehet, hogy a 101 éves írott emblémáját át kell terveznie a cégnek.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.