Talmácsi Gábor-interjú a MotoGP hivatalos oldalán

2002.09.23. 16:08

 
   
   

Miután Talmácsi Gábor már a Portugál GP futamon megmutatta a világnak, képes vezetni a Gyorsasági Világbajnokság 125 köbcentis géposztály mezőnyét, a MotoGP.com, mint a VB hivatalos internetes oldala egy kétoldalas interjút közölt a magyar versenyzővel:

A Talmácsi Gábor, a középszerű idénykezdet után az Itajet csapatánál, úgy tűnik elkapott egy jobb szelet az utolsó néhány versenyen, miután csapatot váltva, a PEV Moto ADAC Sachsen istállóhoz szerződött. Hat pontot szerzett a csapat által biztosított Honda-val, mivel 15. volt Assen-ben, és 11. Brno-ban. Azonban eddigi legjobb versenyét az estoril-i futamon teljesítette, ahol vezette a 125 köbcentisek mezőnyét a verseny korai szakaszában. Sajnos a jó eredmény minden reménye szertefoszlott, amikor a 4. helyről kiesett a verseny 6. körében.

Gábor így kommentálta az eseményeket a MotoGP.com oldalán: "Próbálok beférni a legelső 10 versenyző közé, és ez nem sikerült túl rosszul az utolsó néhány versenyen. Az idény kezdetén a motor beállítása nem igazán passzolt hozzám. Nagyon keményen dolgoztam, és minden alkalmat megragadtam a tesztelésre. A legfontosabb dolog az a mód, ahogy a csapattal dolgozom, és hogy ők meg tudják találni a megoldást az általam jelzett problémákra.

Van egy másik fontos tényező is, hogy a szezont Dunlop gumikkal kezdtem, és jelenleg Bridgestone abroncsokkal megyek. Ezeken a gumikon jobban érzem magam." Még ha a Portugál bukás egy kicsit nagy csalódás is volt Talmácsinak, azért Gábor reméli, hogy képes továbbfejlődni és ragaszkodik ahhoz, hogy ne gondolkodjon túl sokat azon, mi lesz a következő szezonban. "Nagyon boldog vagyok, mivel nekem csak egy kittes motorom van, és ezzel is képes voltam eredményeket elérni. Nem tudom még, mit fogok csinálni a következő idényben. Lehetséges, hogy 125 vagy 250 köbcentiben megyek, minden a költségvetéstől függ."