Mókus itthon, a motorja még Namíbiában

2002.09.24. 12:07

 
   
   

Szeptember 20-án hajnalban szállt le az Air Namibia gépe Frankfurtban, fedélzetén Mókussal. A kaposvári motoros kaszkadőr Namíbia fővárosában lépett fel a Windhoek Motor Club rendezvényén. Mókusnak rengeteg dolga volt, mert mindössze négy meghívottja volt a motorshow-nak, ezért 14-én és 15-én csak fellépésekből álltak a napjai.

Motorosként Kevin Carmichael-lel kellett megosztani a pályát a bemutatókon. A másik két meghívott vendég az autós gyorsulási versenyek világából érkezett egy funny car-ral és egy sugárhajtású versenyautóval, azaz jet car-ral.

Az utazás nem volt minden izgalomtól mentes, mert a 14-i indulás reggelén még az ígért vámpapírokat nem bírta kiállítani a megbízott speditőr. Az utolsó pillanatban sikerült csak egy másik cégnél megszerezni a megfelelő vámgaranciát Mókus fellépőmotorjára.

Visszafelé még nagyobb malőr történt: Mókus motorja egy halszállítmány miatt nem fért fel a repülőgépre, így az még jelenleg is Namíbiában várja a hazaszállítást. Mivel az Air Namíbia a windhoeki motorshow főszponzora is egyben, a légitársaság igazgatóját rendkívül bosszantotta az eset és személyesen vállalt garanciát arra, hogy a Simson Star megérkezik a héten Frankfurtba. Igyekeznie kell, mert Mókusnak szeptember 29-én fellépése lesz a Rábaringen.