Talmácsi Gábor újra itthon

2002.09.26. 11:27

 
   
   

Talmácsi Gábor sikeres Riói szereplése és hazatérése alkalmából tegnap fogadó ünnepséget rendeztek a magyar versenyző számára a családtagok és barátok az M7-es Budapest felé vezető szakaszán, az Agip kút mellett lévő parkolóban.

A december elejei hideg és a kissé munkaidő végébe vágó időpont miatt sajnos a vártnál kevesebben gyűltek össze, de a megjelent mintegy 40-50 motorbarát annál lelkesebben köszöntötte a teljes versenyszerelésbe öltözött, és az őt szállító terepjáró tetején megérkező Gábort. Volt pezsgőlocsolás, éljenezés, vállveregetés, kézszorítások, minden, ami egy meleg fogadtatáshoz illik. Sőt még egy Himnusz is elhangzott Talma tiszteletére.

Talma úgy nyilatkozott, hogy az elkövetkezendő 4 futamból kettő kedvez Hondájának, így jó esélyekkel tudja felvenni a harcot ezeken a pályákon az ellenfelekkel, és akár még az első dobogós helyezését is megszerezheti idén. Elmondta, hogy eredménye után több nagyobb, gyári támogatású csapat megkereste ajánlatával, de egyelőre még nem döntöttek a jövő évi szerződéssel kapcsolatosan.

Csak remélni tudjuk, hogy nem kapkodják el a döntést, mint tavaly az Italjet esetében, és még a mostani csapata által biztosított motornál is versenyképesebb géppel vághat neki Gábor a 2003-as szezonnak. A fogadtatás után a mintegy 10-15 megjelent robogó és motorkerékpár, valamint a résztvevők gépkocsijai rendőrmotoros kísérettel hajtott végig a városon, egyenesen a Hungaroring versenyépületéig, ahol az ünneplés tovább folytatódott.