2002-es magyar streetfighter rekordok és versenyeredmények

2002.09.27. 13:29

 
   
   

Lezárult az idei versenyszezon a legeszementebb motorsportban is, ami nem más, mint az akrobatikus motorosok, azaz a streetfighterek megmérettetése. Magyarországon virágkorát éli ez a sport, kis országunkban két kupasorozatot is hirdettek. A pontozásos versenyen előre megszabott kötelező gyakorlatokat kellett bemutatniuk a versenyzőknek, majd a lehető legmeghökkentőbb, és legmagasabb technikai tudást igénylő feladatokkal nyűgözték le a zsűrit, és ami még lényegesebb, a közönséget.

A Shox Kupa végső sorrendje:
1. Tölgyesi Gábor (Babu)
2. Hidi Miklós
3. Nagy Béla (Becman)
4. Hérány István
5. Szöllősi Péter
6. Szabó Ákos
7. Czakó Zoltán
8. Demény Zsolt
9. Sztik József (Street Joe)

Farias Kupa:
1. Potzner Ferenc
2. Nagy Béla (Becman)
3. Havas Péter
4. Borsay Szabolcs
5. Hidi Miklós
6. Tölgyesi Gábor (Babu)
7. Czakó Zoltán

Az igen szubjektív megítélésű megmérettetés számszerűsítése elég nehéz, ezért minden versenyző igyekszik a neki legjobban fekvő mutatványt tökéletesre csiszolni. A lassú egykerekezés rekordja Magyarországon 21,46 mp 100 méteren, amit Czakó Zoltán tart. Tölgyesi Gábor az első keréken gurulás mestere, a hátsó kereket levegőben tartva 109 métert képes megtenni. Borsay Szabolcs, nem csak magyar, hanem Guinnes rekordot is állított fel, amikor a motorján a menetiránynak háttal ülve 200,7 km/h-s sebességgel mérte be a traffipax. Ugyanezt a mutatványt megbolondította azzal is, hogy utast ültetett a hátsó ülésre. Így 191,4 km/h-val száguldott partnerét nézve, ahelyett, hogy az utat figyelte volna. Vérfagyasztó Kovács Krisztián tudománya is, aki száguldó motorjáról hátrafelé lemászik, és lábán vaspapuccsal, a kapaszkodóba csimpaszkodva húzatja magát 236,215 km/h sebességgel.

Ezek a rekordok nem megdönthetetlenek, remélhetőleg 2003-ban vár bennünket még meglepetés, és jövőre akár nemzetközi megmérettetéseken is sikereket várhatunk a magyar versenyzőktől.