Rosszul kezdődött Talma szereplése Motegiben

2002.10.04. 14:12

 
   
   

Október 4-i szabadedzések, és első időmérő körök már lefutottak a föld átellenes oldalán, Japánban rendezett 13. MotoGP futamon. A 13-as számnak megfelelően elég szerencsétlenül kezdődött a magyar versenyző, Talmácsi Gábor szereplése.

Míg délelőtt még minden rendben volt versenygépével, és az első szabadedzés alkalmával Talmácsi az 5-dik legjobb eredményt érte el, délutánra beütött a krach. Az ebédszünetben a Délután a már nagyobb tétre menő időmérő edzés 3-dik körében megragadt Talma blokkja. Kiment a boxba, és átült a másik motorjára, de azon meg néhány kör után a váltó adta meg magát.

Így sajnos Talmácsinak az első nap nem jött össze, és csak a 29-dik időt sikerült megszereznie. Mindezek ellenére Gábor nincs letörve, hiszen tudja, hogy jó a motorja, és ő is maximálisan felkészült a versenyre. Az idő nagyon szép, a versenygépen már az új fejlesztésű kipufogó van, hát még minden megtörténhet.

A pénteki időmérő edzések után a 125-ös kategóriában Daniel Pedrosa vezet, Talma 29-dik, Tóth Imi a 37. A 250-esek között Marco Melandri, míg a királykategóriában Dairio Kato áll az élen.