Dudás Peti és Big Daddy Laca együtt szenvedtek balesetet

2002.10.04. 14:47

 
   
   

Hétfőn Dudás Péter és "Big Daddy" Laca, akik egyébként jó haverok már egy ideje, egy Suzuki GSX-R 1300 Hayabusa motorkerékpárt vittek el kipróbálni. Az idő jó volt, így utcai ruházatban vágtak neki a rövid motortesztelésnek, amely később majdnem végzetesre sikeredett.

Dudás Péter, aki az idei Stocksport kategória magyar bajnoka, egykerekezés közben elvesztette uralmát a motorkerékpár felett, és nagy sebességgel buktak. Mindez részben köszönhető az M5-ös bevezető szakaszán található aszfalt felgyűrődésnek, de természetesen a nem szabályos közlekedésnek is. A balesethez a közelben tartózkodó rendőrjárőr értesítette a mentőket, de Péter sérülése olyan súlyosnak mutatkozott, hogy csak egy jobban felszerelt rohamkocsi vállalta elszállítását a Honvéd Kórházba.

Péter lábszárcsontja ugyanis nyílttöréses sérülést szenvedett, mivel lába beszorult a motor alá, ráadásul a motor csúszása során lábából elkopott egy jó darab, valamint a csontból is 6-7 cm. Mindezek mellett még jelentős mennyiségű vért is vesztett. A kórházban azonnal megműtötték, de teljes felépülésében és lábának megmentésében egyelőre csak reménykedni lehet, ha nem lép fel semmiféle fertőzés, és megindul lábának vérkeringése.

Big Daddy Laca, a Kartellből ismert zenész, az utasülésen foglalt helyet, és valamivel jobban járt. Az lába szintén a csúszó motor alá szorult, de neki csak a bokája tört el, igaz nem kicsit, és nyílt töréssel. Ezenkívül kisebb nagyobb zúzódásokat szenvedtek mindketten. Mind Dudás Péternek, mind Lacának jobbulást és teljes felépülést kívánunk, és reméljük mindenki okult az esetből.