Újabb Talmácsi interjú a Motorkerékpáros VB honlapján

2002.10.04. 16:10

 
   
   

Talmácsi Gábor visszatért tavalyi legnagyobb sikerének színhelyére, a japán Twin Ring Motegi pályára, mindez azok után, hogy 2 hete elérte élete eddigi legnagyobb sikerét, 4. helyen végzett Rióban a Brazil Nagydíjon a 125 köbcentis géposztályban.

Tavaly a magyar fiú hatodik helyen fejezte be a Motegiben megrendezett futamot, és ezzel igen jó benyomást tett, mint VB újonc. Mint azt tudjuk, idén az év elején nem ment neki túl jól, főleg a betegeskedő Italjet miatt, de a csapatváltás óta szárnyakat kapott, és Brazíliában már élete legjobb edzéseredményét (3. volt) érte el 125-ös Hondáján. Talmácsi reméli, képes lesz lerázni magáról az esőmenő címet, és sikereket ér el a GP versenyzés legkisebb géposztályában száraz aszfaltú pályákon is.

Gábor a következőket nyilatkozta a MotoGP.com-nak, a VB hivatalos oldalának:
"Nagyon szeretem ezt a pályát, és múlt évben nagyon jó eredményt értem el itt, így reménykeltő számomra ez a hétvége. Úgy vélem, támadhattam volna a dobogós helyekért Rióban, de ezt tettem Portugáliában, és buktam, így Rióban inkább biztonsági motorozást választottam a célvonalig. Ha a feltételek hasonlóak lesznek ezen a hétvégén, akkor biztos vagyok benne, hogy a győzelemért fogok hajtani, de nem imádkozom az esőért. Rióban gyors voltam a száraz pályán is, és ott biztosítottam első soros edzéshelyemet. Rendben, követtem Poggialit, de nekem ezt kellett tennem, mivel az én motorom nem olyan gyors az egyenesekben, mint a többieké. Jól haladunk a gumik tesztelésével, és úgy gondolom gyorsak tudunk lenni bármilyen időjárási körülmények közt."

Talmácsi legutóbbi teljesítménye nem maradt észrevétlenül hazájában, Magyarországon sem, és mint arról már beszámoltunk, igen meleg fogadtatásban részesült Gábor Rióból való hazaérkezését követően a múlt héten. Reméljük Japán után is lesz mit ünnepelnünk.