Motegi nem jött be Talmának

2002.10.07. 11:26

 
   
   

A pénteki, szerencsétlen időmérő edzés után a szombati sem hozott sok babért Talmácsi Gábornak. A motor most sem akart jól szuperálni, és Talmának ismét a tartalék gépre kellett felkuporodnia. Ezzel a megszerzett hely a 25-ös számú rajtrács, ami bizony csak a 7. sorban van.

A vasárnapi verseny rajtja szenzációsan sikerült, Talma már az első kanyarban leelőzött 10 versenyzőt, és a 15. helyen fordult be. Sajnos még az első körben közvetlen előtte elesett egy szabadkártyás japán pilóta. Hogy elkerülje az ütközést, Talma kénytelen volt kimenni a pályáról, emiatt az első kör végén csak az utolsó helyre tudott visszajönni.

A Talma motorja -ahogy az időmérőkön produkált műszaki problémákból is sejteni lehetett, - sem hozta azt a teljesítményt, mint Brazíliában. Bár a verseny alatt Talma körről, körre előzte le versenytársait mindez csak annyira volt elegendő, hogy a 21. helyen érjen célba.

Talmához hasonlóan a világbajnoki ponttáblát még vezető Arnaud Vincentnek sem hozott sok sikert a 13. futam, ugyanis csak a 15. helyet tudta megcsípni. Elsőként Daniel Pedrosa-át intették le, majd őt Manuel Poggiali és Steve Jenkner követte. Ezzel érdekes helyzet állt elő, az összesítésben első három helyen álló Vincent, Poggiali és Pedrosa közül bárki megszerezheti a 2002-es világbajnoki címet.

A 250-eseket Toni Elias, Marco Melandri, Yuki Takahashi sor vezette be a célba Melandri világbajnokságát egyre kevésbé veszélyezteti az összesített ponttáblán második helyen álló spanyol Fonsi Nieto.

Az MotoGP királykategóriájában a három Hondás a Barros-Rossi-Capirossi sorrendben érkezett be a célba. Alex Barros, az angol versenyző idén először nyert nagydíjat, amit valószínűleg csak Rossinak köszönhet, aki az elkövetkező futamokon már nyugodtan pihenhet világbajnoki babérjain.