Az MV Agusta bemutatta legfrissebb replika motorját

2002.10.09. 09:47

 
   
   

Az MV Agusta az Intermoton mutatta be az MV F4 sportmotorjának legújabb változatát, a korlátozott példányszámban gyártandó MV F4 Ago-t. Nevét a világon valaha élt leghíresebb és legeredményesebb motorversenyzőjéről, Giacomo Agostini-ről kapta. Az új MV F4 Ago egyfajta tisztelgés Agostini előtt, aki 15 egyéni világbajnoki címmel rendelkezik az 1960-as és 70-es évekből, és ebből 13-at az olasz motorgyártó színeiben ért el. 8 éves pályafutása alatt Agostini az MV-vel megnyert szinte minden fontosabb címet, köztük 7 egymást követő évben az 500 köbcentis világbajnokságot 1966. és 1972. között. Hatszor diadalmaskodott a 350-es kategóriában, és 10-szer nyert TT-n.

Mindössze 500 darab Ago replika készül, és minden egyes darabon megtalálható egy aranyozott táblácskán Agostini aláírása és a motor sorszáma, hogy hányadik az 500-as szériából. Az F4-es teljes szénszálas idomzatot kapott, Ago matricákkal a tükrükön és a farok idomon, valamint egy régi stílusú "1"-es rajtszámmal az oldalsó borításon.

A blokk és a váz széria, de a replika modell új osztott, 10 küllős kerekeket kapott, valamint megkapta a korlátozott példányszámban árusított MV F4 SPR minőségi Showa futóművét. Az első fékek a Nissin aranyszínű, 6 dugattyús sorozatából származnak, és ezek nem biztos, hogy jobbak, mint a széria F4 jelzésű Nissin 6 dugattyús fékjei, de sokkal szebben mutatnak. Az Ago replika idén év végén kerül a szalonokba, és várható ára több mint 7 millió forint lesz.