Új motorokat kap a Yamaha Tech 3 csapat

2002.10.11. 14:26

 
   
   

Eddig a Yamaha csak a Marlboro Yamaha gyári csapat számára szállította négyütemű motorjait, azonban a hétvégi Malájziai Nagydíjra már a Gauloises Yamaha Tech 3 csapat is megkapja a régóta áhított gépeket. Olivier Jacque és Shinya Nakano a héten már a maláj pályán tesztelték új YZR M1-es versenymotorjaikat. A Sepangban található Shah Alam Batu Tiga elnevezésű pályán óvatosaknak kellett lenniük a tesztelés alatt, mivel erre a hétvégére még csak 1-1 motort kapnak fejenként, így a viszonylag még poros aszfalton felelőtlenség lett volna kockáztatni.

Jacquenak ez volt az első alkalom életében, hogy négyütemű versenymotorral mehetett, és igazán meglepte, hogy ez mennyire könnyedén ment neki. Elmondása szerint a gép erőleadása igazán lenyűgöző, bár egy kicsit többet csúszik kanyarból kifelé jövet, mint egy kétütemű motor, de ezen kívül nem érte különösebben nagy meglepetés. Csapattársa, Shinya Nakano szintén nagyon lelkes volt új motorjával kapcsolatban, bár ő már ment a négyütemű gép egy korábbi változatával tavaly, és a jelenlegi gépet is kipróbálta idén nyáron egy rövid időre.

Nyilván a csapatnak rengeteg munkája lesz az új gépek beállításával, de alig várják, hogy megméretethessék magukat a többi négyütemű gép pilótájával szemben. A két új Yamahával együtt várhatóan 12 négyütemű gép áll rajthoz Sepangban.