Talmának csak a rosszabb motor jutott?

2002.10.11. 15:07

 
   
   

Már a szabadedzés folyamán kiderült, hogy Talmácsi Gábor versenygépe látványosan lassabb, mint a többieké. A motor teljesítménye nagyon gyenge, és ez az edzés végére Talmának a 21. helyre volt csak elég. A szabadedzés és az időmérő edzés között a szerelők folyamatosan dolgoztak, de nem sok változás történt. Talmácsinak ugyan sikerült 1 másodpercet javítania, de ez még mindig csak a 20-dik helyezést jelenti neki.

Talma menedzsere, Stefano Favaro szerint: "Látványosan nincs ereje a versenygépnek. Olyan könnyedén előzik meg Talmácsit, mintha szembe jönnének vele."

Érdekes módon csapattársa, Klaus Nöhles motorja 7 km/h-val nagyobb végsebességre képes, ez elég is ahhoz, hogy a jóval előkelőbb pontszerző hatodik helyre repítse.

Talmácsi Gábor egy kicsit el van kenődve, amin nem is lehet csodálkozni. Brazíliában nagyon jól ment a motorja, Japánban viszont mindkét versenygép elromlott. A malájziai pályán sokkal jobban kijönnek a motorok közötti különbségek, hiszen nagyon hosszúak az egyenesek, és azokban közel 1 mp-et kap a többiektől.

"A futómű, a gumik nagyon jók, és úgy érzem, én is jó formában vagyok. De nincs motorteljesítmény, amire itt leginkább szükség lenne! A szerelők most elektronikát cserélnek, és változtatunk az első futómű beállításain is, úgy állítjuk a csillapítást, hogy gyorsabban ki tudjak jönni a kanyarokból. A telemetria szerint a négy mért szakasz közül az utolsónál maradok le, itt vannak az egyenesek. De nem adjuk fel, keményen dolgozunk, és amit lehet, megteszünk a jobb eredmény eléréséhez. Holnap is lesz nap. Meglátjuk!"