A Kawasaki sikeresen célba ért

2002.10.16. 14:29

 
   
   

Az új Kawasaki Ninja ZX-RR nyergében az ausztrál Andrew Pitt-tel a 19. helyen ért célba az első GP versenyén, Sepangban.

A négyütemű Kawasaki prototípusnak ez volt a második GP versenye, és ezúttal sikeresen teljesítette a pályát. A 2001-es Supersport világbajnok Pitt csak 6 másodperccel volt lemaradva a Yamahás John Hopkins mögött a verseny végén

A Kawasaki a MotoGP utolsó két versenyén is rész fog venni Ausztráliában és Valenciában.

Nyilatkozatok:
Andrew Pitt: "A legnagyobb kihívás számomra az volt, hogy megtanuljam kezelni a gép csúszkálását. Igyekeztem végig tartani a köridőimet, és felvenni a GP ritmust. Az elején sok hibát vétettem, mivel nagyon erősen kezdtem az első néhány körben. Mindig túl korán és túl nagy gázt adtam, mint ahogy a 600-as motoromon szoktam, és emiatt bizony volt néhány meleg helyzetem. Már várom Phillip Island-et, ahol kipróbálunk néhány változtatást az üléspozíción és a kormányon. Szerettem volna itt pontot szerezni, de majd megpróbálom Ausztráliában!"

Harald Eckl - Csapatfőnök: "A legfontosabb szempont Andrew és a csapat számára az volt, hogy befejezze a versenyt. Andrew a verseny elején erősebben is kezdhetett volna, ám csak később jött rá, hogy ezen a gépen könnyű kezelni a csúszkálást. Mindenáron tartotta pozícióját, 2.10-es köridőt produkált mindaddig, míg az előtte haladó John Hopkins le nem lassította 2.11-re. Biztos vagyok benne, hogy Andrew gyorsabb lesz majd a hazai pályán, ahol a szezon elején megnyerte a World Supersport bajnokság ausztrál futamát!"