Újabb Yamaha négyütemű GP motor talált gazdára

2002.10.17. 12:14

 
   
   

A japán Norick Abe, aki az Antena 3 Yamaha d'Antin csapat pilótája, már a négyütemű Yamaha YZR-M1 géppel fog rajthoz állni a MotoGP világbajnokság utolsó előtti futamán. Az Ausztrál Nagydíjat ezen a hétvégén rendezik meg a Philip Island-i versenypályán. Abeval együtt már 5 Yamaha M1-es vesz részt a VB legpatinásabb kategóriájában. Idén Max Biaggi és Carlos Checa egész évben ezzel a motorral versenyzett. A múlt héten Olivier Jacque mutatkozott be új M1-esén, nem túl sok sikerrel. Vele ellentétben csapattársa, Shinya Nakano a jónak mondható 6. helyet szerezte meg a sepangi pályán.

Abe elmondta, hogy az új motorral már az élmezőnyben kíván harcolni a minél jobb helyezésért. Csapatfőnöke, Luis d'Antin így kommentálta az eseményeket:
"Végül is Norick megkapja a négyütemű motort. Úgy vélem rászolgált a bizalomra, mivel a legjobbját nyújtotta, hogy megkaphassa az új gépet. A motegi-i futamon elért 8., és a sepangi 10. helye bebizonyította, hogy lehetetlen felvenni a versenyt egy kétütemű motorral, a négyüteműekkel szemben. Ez a jól megérdemelt jutalma annak az egész éves munkának, amit Abe idén végzett."