Guzzi visszahívásról még egyszer

2002.10.17. 14:33

 
   
   

A napokban megjelent egy hírünk, miszerint a 2002 előtti Moto Guzzi California modeleket visszahívta a gyár, hogy a gázbowden mellé egy visszahúzó bowdent szereljenek fel. Bár magunk is furcsállottuk ezt a túlzott óvatosságot, az importőr megerősítette, hogy a visszahívás valós, és a tulajdonosokat az alvázszámok szerint fogják értesíteni.

Azt azonban elfelejtették közölni, hogy mivel már korábban is tudtak a visszahívásról, néhány motorkerékpáron már korábban megtörtént a visszahúzó bowden felszerelése a kötelező szervizek alkalmával, bár a tulajdonosokat nem minden esetben értesítettek erről.

Kérünk tehát minden California tulajdonost, hogy mielőtt a szervizbe rohanna, győződjön meg róla, hogy csak egy bowden csatlakozik a gázmarkolathoz! Amennyiben úgy tapasztalja, hogy a képen látható módon kettő darab bowden van ott, ahol máskor csak egy szokott lenni, kérdezzen rá a szerviznél, hogy nem szerelték-e fel neki már korábban.

A visszahúzó bowden hiánya egyébként nem okoz különösebb gondot. A motorkerékpár a nélkül is kiválóan működik. A visszahúzó bowden azonban megakadályozza, hogy a gáz fennakadjon, pontosabban egy ellenkező erőhatással visszahúzza azt eredeti helyzetébe.