Xaus mégis marad a Ducatinál

2002.10.30. 14:56

 
   
   

Ruben Xaus megerősítette, hogy ő lesz a második versenyző a hivatalos Ducati versenycsapatnál a Superbike VB 2003-as idényében, és egy ugyanolyan gyönyörű 999-es Ducatin fog hajtani, mint csapattársa Neil Hodgson. Történt mindez azután, hogy Colin Edwards visszavonta azon szándéknyilatkozatát, miszerint a Ducati csapatában versenyezne a 2003-as szezonban. A helyettesítésnél szóba jöhető pilóták nem túl hosszú listáját egyetlen név uralta, a régóta Ducati alkalmazásban álló Ruben Xaus.

A 24 éves spanyol megjárta a poklokat és a mennyet egyaránt a Superbike sorozat idei évadjában. Volt jó néhány értékes dobogós helyezése, de riasztó gyakorisággal törte össze motorját sok más esetben. Annak ellenére, hogy a Ducati megújította bizalmát elvitathatatlan tehetségében, ez mégiscsak Xausnak jelent nagyobb örömöt, aki már tesztelhette a vadonatúj 999-est még szeptember végén.

Xaus így nyilatkozott a régi-új szerződéséről:
"Igazán boldog vagyok, hogy folytathatom a motorozást a Ducatinál, és remélem, hogy a legjobb eredményeket leszek képes szállítani a csapatnak. Különös érzés, hogy mindössze 24 éves vagyok csak, de az egyik legöregebb fickónak érzem magam a Ducatinál. Ez lesz a negyedik évem velük. Az új motor nagyszerűen néz ki, és hasonló érzés vele menni, valamint alig várom, hogy komoly teszteknek vethessem alá a versenypályákon."
A Ducati Superbike részlegét továbbra is a volt nagyszerű versenyző, Davide Tardozzi irányítja majd.