A GSE és a Ducati megerősítette kapcsolatát

2002.10.31. 12:19

 
   
   

Folyamatosan keringtek a híresztelések, miszerint a GSE Ducati csapat márkát váltana, és 2003-tól a Superbike VB-n a Honda fél gyári csapataként működne a továbbiakban, nem pedig az olasz márka szatellit egységeként folytatná tevékenységét. Azonban Darrell Healey, a csapat igazgatója eloszlatta a kétségeket, mivel megerősítette csapata együttműködését a Ducatival.

A hosszú távú együttműködés, amely a GSE Racing és a Ducati Corse között áll fenn, a tervek szerint folytatódik 2003-ban, és James Toseland, valamint az új pilóta Chris Walker az olasz gyártó idei, gyári felszereltségű 998-as gépeivel vesznek részt a küzdelmekben. A főnök elmondta, hogy rengeteg spekuláció látott napvilágot azzal kapcsolatosan, hogy a GSE Racing elhagyná a Ducatit, és más gyártó égisze alatt venne részt a 2003-as bajnokságban. Azonban most megerősítésre került az a korábbi állapot, miszerint a GSE Racing lesz a Ducati Corse egyetlen szatellit istállója, és két pilótát indít a Superbike VB-n. A GSE Racing büszke arra, hogy mint gyári támogatású privát csapat képes volt olyan eredményeket elérni, mint például a Brit Superbike Bajnokság folyamatos megnyerése, valamint erős csapategységével olyan tehetségeket nevelt ki a Ducati gyári csapat számára, mint Troy Bayliss, vagy Neil Hodgson, akik aztán a VB színterén folytatták tündöklésüket.

Healey megerősítette csapatának lojalitását az olasz márka iránt, és ezért biztos lehet egy minden eddiginél jobb szintű gyári támogatásban az elkövetkezendő idényben. Az igazgató megköszönte a Ducatinak azt a támogatást, amit az elmúlt 5 évben a csapat a gyártól kapott, és amely nélkül a GSE Recing nem lenne abban az irigyelhető helyzetben, amelyben most van. A HM Plant és egyéb szponzorok szintén profitálnak ebből a világszinten elismert megjelenésből, valamint a Ducati márka imázsából.

Paolo Ciabatti, aki a Ducati Corse Superbike programjának az igazgatója és teljes irányítási jogkört gyakorol a hivatalos Ducati csapat felett, elmondta, hogy a Ducati elégedett a GSE Racingel megerősített partneri viszonyukkal kapcsolatosan, amely szerint a GSE továbbra is egy gyári támogatással bíró csapat lesz 2003-ban, valamint örömét fejezte ki az elmúlt 5 év sikeres együttműködésével összefüggésben. A GSE Racing ezzel a támogatással továbbra is a világbajnokság vezető csapatai közt lehet a Ducati Corse anyacsapattal együtt. A Ducatis főnök szerint a GSE Racing kiváló eredményei nagyban hozzásegítették a márkát a gyártók világbajnoki címének megnyeréséhez az elmúlt három évben a Superbike Világbajnokságban.