Nem jön be az angoloknak a metteti Supermoto verseny

2002.10.31. 08:43

 
   
   

Tavaly Carl Fogarty sérült meg a belga Mettet városában évente megrendezésre kerülő Supermoto viadalon, ahová a világ minden részéről érkeznek nagy nevű motorversenyzők, hogy évente egyszer eldöntsék, ki a legjobb két keréken. Chris Walkernek aláírt szerződése van a HM Plant GSE Racing csapatával a 2003-as idényre, azonban az idén ő volt az a pilóta, aki pórul járt ezen a versenyen. Kettős csonttörést szenvedett, ezzel alaposan hátrányba került versenytársaival szemben a jövő évi felkészülésben.

Chris Walker idén a gyári Kawasaki csapatban versenyzett a meglehetősen öregecske ZX-7RR nyergében. Jövőre főállásban a GSE Racing színeiben Ducatival induló pilóta a Supermoto versenyen olyan erővel ment neki a gumifalnak, hogy bal lába beszorult a gumik köze, és bokája annyira kicsavaródott, hogy az orvosi vizsgálat sípcsont és bokatörést állapított meg.

"Bizonyos körülmények a balesettel kapcsolatosan máig tisztázatlanok", kommentálta az eseményeket a GSE Racing csapatfőnöke. Colin Wright ezután konzultált a sérülést ellátó orvosi csapattal, és ők biztosították a versenyzőjéért aggódó csapatvezetőt, hogy Walker 4-6 hetes lábadozás után képes lesz a versenyzésre. Ismerve Walker harcosságát, a baleset nem fog kihatni rá annyira, hogy ez hátráltassa a szezont megelőző teszt periódust. Ha minden a terveknek megfelelően megy, akkor Walker már részt vehet a decemberi HM Plant Ducati teszteken.