Colin Edwards az Aprilianál folytatja a MotoGP-ben

2002.10.31. 15:09

 
   
   

Az amerikai Colin Edwardsnak szenzációsan sikerült az idei éve. Ennek ellenére sokáig úgy nézett ki, hogy az idei Superbike világbajnoknak nem lesz csapata, mivel a Honda elhagyni szándékozik a Superbike sorozatot. A texasi versenyző ezért már augusztusban szándék nyilatkozatot írt alá, miszerint a Ducati színeiben versenyez 2003-ban, az új Ducati 999-es Superbike nyergében. Azonban most úgy tűnik minden megváltozott, mivel Edwards elmondta, hogy kész aláírni szerződését az Apriliaval a jövő évi MotoGP részvételéről.

Ezzel a lépésével az idei világbajnok követi a 2001-es VB győztes vetélytársa, Troy Bayliss lépéseit, aki szintén egy olasz csapatnál kap lehetőséget a gyorsasági motorsport királykategóriájában. Amíg Bayliss számára természetes választás volt a Ducati, addig Edwards személye a spekulációk tárgyává vált az elmúlt hetekben, de most úgy nyilatkozott, hogy meg van győződve, hol fekszik a jövőjének kulcsa. Edwards ugyanis a következő nyilatkozatott tette:
"99 százalékban biztos vagyok benne, hogy az Aprilianál fogok versenyezni a következő évben, méghozzá a MotoGP kategóriában. Csak arra várok, hogy a Michelin rábólintson a szerződésemre, és ebben az esetben alá fogom írni azt. Tettem egy szándéknyilatkozatot a Ducati felé, miszerint a Superbike VB-ban maradok, de aztán az egész helyzet felkavarodott, amikor a Honda egy olyan ajánlattal jött, hogy menjek Bridgestone gumikkal a MotoGP-ben. Ezután úgy gondoltam, legjobb lesz, ha mindenki mással is tárgyalok, és a végén ez a kör alaposan kiterjedt. Az Aprilia ajánlata volt a legérdekesebb. Szükségük van segítségre a fejlesztésben, és úgy vélem én vagyok az az ember, aki ezt meg tudja csinálni."