A Ducati folyamatosan teszteli MotoGP gépeit

2002.10.31. 12:51

 
   
   

Október hónap elején Troy Bayliss már részt vett az első tesztfázison az új Ducati MotoGP prototípus, a Desmosedici fedélzetén. 2003-ban az ausztrál pilóta az olasz Loris Capirossi csapattársaként fogja megkezdeni szereplését a Gyorsasági Világbajnokság legnevesebb kategóriájában. Bayliss a 990 köbcentis géppel történt első találkozása alkalmából mindjárt két napot töltött el vele a mugelloi pályán, ahol a Ducati tesztpilótája, Vito Guareschi, az elmúlt hónapokban folyamatosan tesztelte a fejlesztés alatt álló gépet. Az ausztrál első benyomásai igen jók voltak az új motorról. Szerinte a Desmosedici nagyon erős, és a két napos program alatt jó teljesítményt nyújtott a pályán.

A mugelloi bemutatkozás után a Ducati Corse folytatta fejlesztési programját, és az elmúlt héten Troy Bayliss egy újabb két napos teszten vett részt a valenciai pályán. Bayliss a beállításokra koncentrált főleg, sokat foglalkozott a különféle első gumik és a futómű egymáshoz igazításával. A két nap alatt összesen 118 kört tett meg a pályán. A teszt végén így nyilatkozott:

 
   
   

"Igazán jó munkát végeztünk az elmúlt két napban. A pályán a feltételek nem voltak igazán jók, de különösen az utolsó napon rengeteg munkát végeztünk el. Sokat fejlődtünk Mugello óta, és minden alkalommal egyre jobban érzem magam a motoron. Sok tennivalónk van még, de rajta vagyunk a dolgokon."

Az ausztrál versenyző ezen a hétvégén visszatér a spanyolországi pályára, mert a Desmosedicinek ez lesz az első nyilvános bemutatkozása a nagyközönség előtt. Bayliss néhány bemutató kört fog teljesíteni az új géppel vasárnap reggel, a 125 köbcentisek versenyének rajtja előtt. Ezután a Ducati Corse még Valenciában marad, hogy befejezze tesztprogramját november 6-7 között, és ekkor fogja Loris Capirossi megtenni első köreit az új négyütemű Ducati nyergében.