Rossi készül a ralis bemutatkozására

2002.11.04. 13:34

 
   
   

A MotoGP kategória idei világbajnoka, Valentino Rossi rajthoz áll az Angliában november 14-17 között megrendezendő Network Q Ralin, amely a Rali Világbajnokság utolsó futama egyben. Az olasz motoros fenoménnak már számtalan alkalma volt magát kipróbálni négy keréken. Versenyzett a Michelin Race of Champions keretében 2000. és 2001. években, és részt vett már a Bettega Memorial Rallysprint emlékversenyen is Olaszországban. Angliában egy Peugeot 206 WRC-t fog terelgetni, amelyet az az olasz Grifone csapat készít fel, akitől korábban ifj. Tóth János kapta autóit. Támogatói a Michelin és a Total lesznek.

Rossi a következőket nyilatkozta a számára nagy eseménnyel kapcsolatosan:
"Alig várom, hogy a Peugeot 206 WRC kormánya mögé ülhessek és részt vegyek életem első Rali Világbajnoki futamán, amelyet a Michelin és a Grifone tett lehetővé számomra. Nagyon érdekel a rali és igen komolyan veszem ezt, és annyi gyakorlatot szeretnék szerezni, amennyit csak lehetséges. Tudom milyen nehéz a Brit Rali, de nagyszerű lenne célba érnem."

 
   
   

Éppen csak visszatért a Philip Island-i motoros gyorsasági VB futam színhelyéről, amikor újból felvehette sisakját, de ezúttal a Peugeot 206 WRC volánja mögött kellett bizonyítania. Ugyanis Rossi megtartotta első WRC edzését egy észak-nyugat olaszországi tesztpályán, Carlo Cassina navigátorával együtt. Valentino nagyon lelkesen beszélt első WRC autós bevetéséről:
"A kilométerek alatt, amit ma teljesíteni tudtam, lehetőségem volt hozzászokni a Peugeot 206 WRC-hez, és mindenek felett hozzászoktattam magam ahhoz, hogy hallgassak a navigátorom által felolvasott itínerhez. Nagyon kényelmes az autó, és ugyanolyan szenzációsan érzem magam benne, mint ahogy a MotoGP-ben veszem a kanyaríveket. Másrészt a féktávok teljesen különböznek."

Rossi akár olyan nevek elől vehetné el az újságok címlapját mint Grönholm, Burns, vagy McRae, de az olasz fiú megmaradt realistának az esélyeivel kapcsolatosan. Arra a kérdésre, hogy mi a célja ezzel a ralival, a tőle megszokott módon azt válaszolta, hogy legalább annyi esélye van nyerni, mint amennyi esélye van győzni a foci VB-n. Szerinte legalább 15 pilóta meg fogja előzni, akik esélyesebbek a győzelemre. Az igazi célja az, hogy mindenáron célba érjen.