A Malaguti részt vesz a Gyorsasági VB-n 2003-tól

2002.11.05. 13:13

 
   
   

Az olasz motorkerékpár és robogógyártó Malaguti az elmúlt hétvégén jelentette be terveit, miszerint szándékában áll részt venni a Gyorsasági Motorkerékpáros Világbajnokság 125 köbcentis kategóriájában a 2003-as szezontól kezdődően. Ebben szövetségese az a Semprucci Racing Team lesz, amelyben idén Tóth Imi versenyzett.

A teljesen új motort a Ricardo Tormo versenypályán mutatták be Valenciában egy speciális ünnepség keretében. A bemutatón jelen volt a jövő évi versenyzők egyike, Fabrizio Lai is, aki a 125 köbcentis Olasz bajnoki cím jelenlegi tulajdonosa. A csapat Lai mellé egy tapasztalt versenyzőt kíván szerződtetni, így szinte kizárt, hogy Tóth Imi jövőre a Semprucci Racing Team színeiben folytassa VB szereplését. A Malaguti GP projektje már 3 éve folyik, és az érdekes formatervű gépen meglehetősen sok mérnöki újdonság látható. A szívómembránnal vezérelt motorhoz egy új légbeömlő rendszert terveztek a mérnökök, amelyben a partnerük a Ducati Energia volt. A kipufogást ezen a szinten kötelező, elektronikusan vezérelt kipufogó szelep vezérli. A motorhoz egy teljesen új váz is készült, valamint egy új futómű a Paioli-tól.

A Malaguti 1930. óta gyárt motorkerékpárokat, és olyan versenyeken indult anno, mint a Milano San Remo Rali. Jelenleg az olasz 50 köbcentis robogók piacának 10 %-át tartja a kezében, az ennél nagyobb motorkerékpárok eladásaiból pedig mintegy 5.4 %-kal részesedik. Ezzel a Malaguti a harmadik legnagyobb motorgyártó a Piaggio és az Aprilia után Olaszországban.