Locatelli a KTM-hez megy jövőre?

2002.11.05. 16:03

 
   
   

Ahogy közeleg a 2002-es év vége, úgy keresnek a versenyzők egyre másra újabb csapatokat a következő idényre. Persze szerencsésebb esetekben a csapatok keresik meg a pilótákat. Roberto Locatellinek nem volt valami jó idénye 250 köbcentis géposztályban. Főleg nem, ha a 2000-es 125 köbcentis világbajnoki címéhez hasonlítjuk idei szereplését. Az Aprilia versenyzője jól startolt tavasszal, de formája a nyár elejétől kezdve igencsak visszaesett, miután egyik fő szponzora megszűntette támogatását. Az olasz fiú mindössze 10 pontot szerzett a Valenciai futamot megelőző négy versenyen, és ez nem valami fényes eredmény.

Locatelli ezért jövőre már a 125 köbcentis géposztályban szeretné folytatni, méghozzá a 2003-ban debütáló KTM gyár csapatában. Locatelli elmondta, nem keres kifogásokat az idei szereplésével kapcsolatban, de nyilvánvalóan a szponzorai nem segítették úgy, ahogy azt eltervezte. A múlt hétvégi GP futamnak helyt adó valenciai pálya az egyik kedvenc pályája Locának, és itt általában jó eredményeket ért el a múltban, amikor még a 125 köbcentisek közt hajtott. A katalán pályán mindig óriási a hangulat, mivel mindenki imádja a motorversenyzést arrafelé. Locatelli szépen szerette volna befejezni a szezont, és meg akarta védeni az összetettbeli 7. helyét De Punie és Alzamora előtt. Ez azonban csak részben sikerült, mert ugyan az 5. helyen végzett, de mivel Alzamora megelőzte, így csak a 8. helyet tudta megszerezni a 250 köbcentis pilóták év végi összesített pontversenyében.

Locatelli elismerte, hogy jövője a Gyorsasági Világbajnokságban kétséges, bár az az érzése, hogy történik valami a színfalak mögött. Ugyan ez még nem hivatalos, de valószínűleg a 125 köbcentis géposztályban folytatja jövőre, a KTM színeiben.