Daijiro Kato az Év újonca a MotoGP géposztályban

2002.11.12. 09:38

 
   
   

A japán Daijiro Kato lett az év újonca a Gyorsasági Motoros Világbajnokság elit kategóriájában, a MotoGP-ben. Katónak ez már a második Év újonca díja, mivel 2000-ben a 250-esek közt szerezte meg a legjobb kategória újonc pilótának járó díjat.

Kato 2001-ben lenyűgöző teljesítménnyel szerezte meg a negyedliteres kategória világbajnoki címét, majd idén egy Honda NSR500-as nyergében debütált a legnagyobb presztízzsel bíró géposztályban. Már a második fordulóban a negyedik volt Welkomban, az első dobogós helyezését Jerezben szerezte meg, amikor másodikként ért célba Valentino Rossi mögött. A jó start után kicsit visszaesett a formája a kétütemű gép nyergében, de a Brnoban már ismét a régi volt az új RC211V négyütemű motorjával, és Biaggi mögött a második helyet csípte el ismét. A szezont két negyedik eredménnyel zárta, így összesítésben a hetedik helyen végzett a pontversenyben.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.