Hatalmas csapatmozgások a MotoGP-ben

2002.11.12. 11:13

 
   
   

Alig ért véget az év utolsó versenye a Gyorsasági Motoros VB idei sorozatában, máris hatalmas változások kezdődtek meg a csapatok háza táján. Úgy költöznek a versenyzők és szponzoraik, hogy azt még Nils Holgersson vadlibái is megirigyelhetnék. Elsőként a Yamaha jelentette be, hogy 2 éves szerződést köt a dohányipari multinacionális Altadis konszernnel. A cég két vezető márkáját - Fortuna és Gauloises - már ismerhetjük pár éve a motorsport világában, és az utóbbi márka már az idei évben az egyik gyári Yamaha csapat, a Tech3 főszponzora volt.

A spanyol Carlos Checa - aki idén abban a Marlboro Yamaha Team színeiben versenyzett Max Biaggi társaként, amely jövőre kivonul a MotoGP világából -, csapattársa az idei 250-es világbajnok Marco Melandri lesz a Fortuna Yamaha Team keretei között. A Gauloises Yamaha Tech3 csapatában Olivier Jacque és Alex Barros küzd majd a bajnoki pontokért. Mindkét csapat a Yamaha gyár teljes technikai támogatását élvezi. Lin Jarvis, a Yamaha Motor Racing igazgatója kijelentette, hogy cége örömmel veszi a kapcsolat létrejöttét az új szponzorral. Az Altadis egy kiváló támogatója a MotoGP-nek évek óta, és egy innovatív, izgalmas társaság. A Yamaha bizalommal tekint a gyümölcsözőnek ígérkező kapcsolat felé.

Davide Brivio, a Fortuna Yamaha Team igazgatójának reményei szerint Checa képes lesz harcba szállni a világbajnoki címért, és Melandri sikeresen teszi meg első lépéseit az elitkategóriában.
"Carlos tudja mit kell tennie a következp évben. A Yamaha rengeteg bizalmat fektetett belé, és tudjuk, hogy kész megtalálni a következetesség és a gyorsaság közti megfelelő egyensúlyt, ami ahhoz kell neki, hogy a bajnoki címért küzdhessen. Nagyon érdekes lesz Marcoval dolgozni, és segíteni neki megtenni a következő lépést pályafutásában. Már rengeteg minden elért, pedig mindössze alig 20 éves, és biztosítani fogjuk számára a legjobb körülményeket, hogy mihamarább alkalmazkodhasson az M1-es Yamahahoz."

A Gauloises Yamaha Tech3 csapata egészen biztosan sok hasznát veszi Barros tapasztalatainak, amiket a Honda 4 ütemű gépén szerzett. Alex Barrosnak igen jó szezonja volt idén, és a Tech3 csapat igazgatója szerint egészen biztosan gyorsan alkalmazkodik majd az új csapatához és motorjához. A csapatfőnök szerint Jacque is jobban megismeri majd a gépét a téli tesztek alatt, mivel az év végi pár futam során erre igazából nem volt lehetősége.