Könnyes búcsút vett Harada a motorversenyzéstől

2002.11.11. 16:50

 
   
   

Tetsuya Harada még az idei utolsó Gyorsasági Nagydíjon bejelentette végleges döntését, miszerint visszavonul a versenyszerű motorozástól. A 32 éves japán pilóta 145 GP rajt után hagyja el végleg a Gyorsasági VB boksz utcáját, ahol 10 évet töltött el életéből. Harada csillaga legfényesebben a 250 köbcentis kategóriában világított, amikor első teljes szezonja után megnyerte a világbajnokságot 1993-ban, egy Yamaha nyergében.

További 250-es évadjai alatt nagy csatákat vívott az Aprilia színeiben, a 31-es rajtszámmal motorján. Könnyek között köszönte meg a megjelent Aprilia főnök, Ivano Beggio támogatását, de ott volt egyik legnagyobb vetélytársa, Max Biaggi is, aki később márkatársa volt az olasz csapatnál. A második VB címétől Haradát szó szerint elütő Capirossi nem jött el a búcsúztatásra, érthető okokból talán meg se hívták.

Később az Aprilia gyár színeiben az 500-as kategóriában mutatkozott be Harada, ahol egy edzéselsőséget, és két dobogós helyezést sikerült elérnie. Idén a Pramac Honda csapatában indult egy Honda NSR500-as nyergében, de ez már csak egyfajta levezetésnek tűnhet így utólag, annak ellenére, hogy Harada kora alapján még nyugodtan versenyezhetne pár évet. Azonban a japán pilóta úgy döntött, elérkezett az idő számára, amikor végleg szögre akasztja bőrruháját.