Garry Mccoy a Kawasakinál

2002.11.13. 12:00

 
   
   

Mint várható volt, a Kawasaki egy újabb GP pilóta után nézett, mivel Yanagawa még lábadozik Motegiben elszenvedett balesete után. Bár Pitt nem rossz versenyző, de a téli teszteknél egy tapasztaltabb versenyző is kellett a zöldeknek, aki a jövő évi szezonra versenyképessé teheti a Kawasakit. A nagy pilótaforgásban kapóra jött Pitt honfitársa, a szintén ausztrál Garry Mccoy, aki munka nélkül maradt a Red Bull kiszállása miatt.

Az egyedi vezetési stílusáról ismert, közkedveltségnek örvendő Mccoy már múlt héten kipróbálhatta az új Kawa ZX-RR gépét a valenciai Ricardo Tormo versenypályán. Nagyon lelkes volt új gépével kapcsolatban, még akkor is, ha tudta, hogy szembe kell néznie egy újratanulási folyamattal, azután hogy már 5 évet eltöltött egy 500 köbcentis kétütemű gép nyergében. Az egészről a következőket nyilatkozta:
"Nagyon boldog vagyok, hogy végül is sikerült egy négyütemű géphez jutnom. Meg kell próbálnom lazán menni vele, és közben nyugodtnak maradnom, valamint figyelnem kell rá, hogy semmi butaságot ne csináljak. Hozzá kell szoknom a motorhoz. Teljesen más jellegű gép, mint amit én megszoktam, így egy pár menet még kell hozzá, hogy 100%-osan érezzem. Van pár dolog, amit meg fogunk változtatni, és ez időbe telik, de teljesen biztos vagy a jövőt illetően."

A múlt vasárnap, mint ahogy azt már megírtuk, Andrew Pitt megszerezte a Ninja ZX-RR első pontjait a világbajnokságban. Ezzel a Kawasaki Racing Team 4 versenyre szóló első programfázisát sikeresnek mondhatjuk. Azonban Pitt is tudja, nincs helye az önelégültségnek, és Mccoy oldalán fogja végrehajtani a téli tesztprogramot. Nyilatkozata szerint sok mindent kell még javítani a motoron. Személy szerint neki is a lehető legtöbbet kell majd vele mennie a tesztek alatt, amelyek jó alkalmat adnak, hogy megszerezze a kellő gyakorlatot. Szerinte Mccoy igen sok tapasztalattal rendelkezik, és reményei szerint pár dolgot el tud majd lesni tőle.