Sete Gibernau a Honda V5-ös motorjával megy jövőre

2002.11.15. 13:27

 
   
   

Az idei szezont még a Suzuki színeiben töltő Sete Gibernau tesztelte azt a gépet, amely az idei MotoGP szezon alatt a futamok nagy részén dominált. Ez nem más, mint egy Honda RC211V, amellyel a spanyol pilóta az idei utolsó futam után, Valenciában tette meg első kilométereit. Ugyanis Gibernau jövőre Daijiro Kato csapattársa lesz a Movistar és gyári Honda támogatással létrejött új csapatnál. A spanyol versenyző a következőket nyilatkozta az első tesztről:

"Ez volt az első alkalom, hogy kipróbálhattam az új motort, de meg kell mondanom, nagyon boldog vagyok. Olyan érzésem van, hogy a megfelelő csapathoz kerültem, és a motor igazán passzol hozzám. Remélem olyannyira, hogy akár egy győztes kettőst alkothatunk. Nem akarok semmi rosszat mondani a Suzukiról. Nagyon sokat segítettek az elmúlt pár évben, és igazán sokat dolgoztak mind a 2001-es kétütemű, mind az idei négyütemű gépen. Mindezek ellenére a motor még csak fejlesztési fázisban van, és ez az oka, amiért nem értük el a várt eredményeket. Amikor azonban körözöl egy Hondán, tisztán érzed, hogy ez egy győztes konstrukció. Néhány aspektusában még fejleszthető, de egyértelműen győztes gép. Tökéletesen működik, kiegyensúlyozott, de a legjobb, amit felfedeztem benne, hogy úgy mehetek ezzel a motorral, ahogy szeretnék."

A katalán pilótát a jövőjéről és pályafutásáról faggatva elmondta, hogy ugyan sokat beszél, és mond mindenfélét, de leginkább azt szeretné, ha az eredményei beszélnének érte. Szerencsésnek mondta magát, mert olyan csúcs csapatokban versenyezhetett mint a Yamaha vagy a Suzuki, de soha sem ért el kiemelkedő eredményt. Most eredményekkel akarja bizonyítani, hogy mennyire tehetséges. Erre minden esélye megvan most, ugyanis a legjobb eszközökkel rendelkezik a csapat, így már csak keményen kell dolgozniuk, hogy megszülessen a várva várt siker.