Alex Barros megismerkedett új Yamahájával

2002.11.18. 14:13

 
   
   

Alex Barros lenyűgöző szezonvéget produkált a MotoGP-ben, miután megkapta a Honda RC211V versenygépét. Ennek ellenére jövőre a Gauloises Yamaha csapathoz szerződött, ahol megkapta a gyári YZR-M1-et. A brazil pilóta a valenciai futamot követő héten már kipróbálhatta új versenygépét a katalán pályán, és nagyon elégedett volt az első találkozással.

"Nagyon boldog vagyok. Már most jó köridőket mentem, és nagy lehetőség számomra, hogy Gilles Bigottal dolgozhatok, aki anno Crivillével dolgozott együtt, valamint a csapat többi részével szintén öröm lesz a munka. Örülök, hogy segíthetek a Yamahának, mivel ők megadták nekem a lehetőséget, hogy a bajnoki címért harcolhassak. Teljes gyári támogatással bírok, ami számomra elsődleges szempont volt. 16 éve várok arra, hogy ilyen lehetőséget kapjak."

Visszanézve az idei szezon utolsó szakaszában nyújtott remek teljesítményére - két győzelem, és két dobogós helyezés az utolsó 4 versenyen -, Barros nyomatékosította, hogy a gépcsere nyilvánvalóan döntő volt hatással volt eredményességére. Ahogy megkapta a négyütemű gépet, máris jöttek az eredmények. Előtte volt pár jó versenye a kétütemű NSR500-assal, mint Assenben, ahol második tudott lenni, és a Sachsenringen, ahol bukása előtt még a mezőnyt is vezette, de a legtöbb futamon csak szenvedett a négyüteműek ellen. A következő szezon kezdetétől azonban megfelelő gyári támogatással a háta mögött egyértelműen a VB címre hajt.