Noriyuki Haga és Colin Edwards az Aprilianál

2002.11.18. 14:32

 
   
   

Az Aprilia háromhengeres gépének még szüksége van némi fejlesztésre, és ehhez valószínűleg a két legjobb, éppen elérhető pilótát szerződtette le. Az olasz gyártó bejelentette jövő évi felállását a MotoGP géposztályban. Ezek alapján 2003-ban Colin Edwards és Noriyuki Haga lesz a noaleiek két versenyzője a csúcs géposztályban. Edwards, aki idén megnyerte a Superbike Világbajnokság összetett versenyét még soha nem versenyzett a GP legnevesebb kategóriájában, de rengeteg tudással rendelkezik a négyütemű motorokkal kapcsolatosan. Haga 2001-ben már ment az 500 köbcentisek közt egy Yamaha nyergében, de szereplése nem sikeredett valami fényesre. Ő idén már az Aprilia színeiben versenyzett a Superbike VB-n.

Ivano Beggio, az Aprilia mindenható elnöke a következőket nyilatkozta:
"Mindig azt akartam, hogy a MotoGP projekt jobban haladjon, és ez a sportág kerüljön az Apriliánál a középpontba. A motoron végzett első éves fejlesztő munka eredményei jó kiindulási alapot nyújtanak a sikeres versenyzéshez a következő szezonban. A projektnek megbízható alapjai vannak, és rengeteg lehetőség van a fejlődésre. Így nem igazán meglepetés, hogy jövőre megduplázzuk részvételünket a MotoGP-n."

 
   
   

Az olasz gyár bejelentette, hogy csatlakozik a Michelin abroncsokkal versenyző csapatokhoz. Megállapodást kötöttek a francia gumigyártó konszernnel, miszerint a Michelin közép-hosszútávú programjában az Aprilia MotoGP projekt számára is fejleszt gumiabroncsokat. Miután az első évadot az RS Cube fejlesztésének szentelték, Jan Witteveen, az Aprilia Versenyrészlegének főnöke hangsúlyozta, hogy a négyütemű részlegen belül, egy külön kiemelt csoport foglalkozik a MotoGP-vel. Az Aprilia nemsokára megkezdi téli felkészülési tesztprogramját Spanyolországban.