A Kawasaki kivonul a Superbike VB-ről

2002.11.22. 11:24

 
   
   

A Kawasaki bejelentette, hogy kivonul a Superbike VB küzdelmeiből, mivel erőforrásait a MotoGP programra szeretné koncentrálni. A bejelentés régóta várható volt, mivel az idei év utolsó a koros ZX-7RR számára, amikor még élt a homologizációs engedélye a sorozatra, és a gyárnak semmiféle terve sem volt, hogy lecserélje 750-es modelljét.

Harald Eckl, a Fuchs Kawasaki csapatfőnöke elmondta, hogy igazán élvezték a versenyzést a Superbike VB-n eltöltött 6 év alatt, és sok jó emléket visznek magukkal. Köszönet illeti azokat a versenyzőket, akik mindig a maximumot nyújtották, annak ellenére, hogy a folyamatosan változó szabályok megnehezítették a Kawasaki számára a megfelelő versenyképességet. Eckl reméli, hogy szurkolóik, akik az évek során végig követték a Kawát a Superbike VB-n, megmaradnak a zöld márka mellett a MotoGP-ben is, és szeretetükkel támogatják a csapatot.

A Kawasaki egyelőre megerősítette, miszerint Fabian Foret a Supersport alakulatban, míg Andrew Pitt a MotoGP csapatban versenyez jövőre, két másik, még ismeretlen pilótával együtt. A MotoGP-ben nagy a valószínűsége, hogy a Kawát már kipróbáló Garry McCoy véglegesítheti szerződését a Kawasaki MotoGP csapatához.