Végre itt az R!

2002.11.25. 09:12

 
   
   

A hétvégi birminghami NEC motorshow-ra tartogatta a Ducati 999-es sorozatának utolsó tagját a 999R-t. A superbike világbajnokság csillagai Neil Hodgson és Ruben Xaus leplezte le a lenyűgöző motort. Mindkét versenyző igazán el volt ragadtatva a géptől.

"Ez a leggyorsabb motor, amin életembe motoroztam" - nyilatkozta Hodgson. "Azt hiszem, Ruben és én megállíthatatlanok leszünk a 999-essel jövőre." A Ducati mindösszesen 800 darabot gyárt a 999R-ből és kizárólag az interneten fogja árusítani, ahogy ezt az MH 900-zal is tette. Értékesítése decembertől kezdődik, 30000 euróért - körülbelül 7200000 forintnyi összegért - vásárolhatják meg a gyors Ducati rajongók.

A motorba 999 köbcentiméteres V-kettes Testastretta blokkot építettek, 139 lóerővel. Az idomzat tiszta karbonszálas műanyag. Az ötküllős könnyűfém kerekeket a Marchesini cég szállította, peremük kovácsolt alumínium. Titánnitrid bevonatú Ohlins felfüggesztés került előre és hátra, a gyönyörű kerekeket Brembo radiális fékek lassítják. Mindegyik motorhoz speciális versenycsomag tartozik, ebben egy 120 Db-es katalizátor nélküli kipufogódob, versenyelektronika, hátsókerék támasz, és egy dedikált motorponyva találtatik. Valamint egy ezüst jelvény a felső villahídon - az eredetiségét igazoló táblácska.