Nicky Hayden bemutatkozott a Honda RCV-n

2002.11.26. 10:36

 
   
   

A Honda új MotoGP pilótája, Nicky Hayden bemutatkozott az RC211V nyergében a Motegi versenypályán Japánban. A mindössze 21 éves amerikai sztár 50 kört tett meg a Twin Ring-en a 220 lóerős V5-ös gépen, amely igencsak messze áll technikájában, a Honda VTR 1000 SP2-től, amelynek nyergében megnyerte az idei AMA Superbike bajnokságot hazájában. Sőt, majdnem kifogtak rajta a szénszálas féktárcsák, mivel azok jóval később érik el az üzemi hőfokot, mint azok az acéltárcsák, amelyeket a superbike gépén megszokott.

Hayden elmondta:
"Nagyon imponál, hogy mennyire gyors a motor. A kigyorsítása igen erőteljes, de ezt a hatalmas erőt még mindig egyenletesen adja le. Olyan mintha mindenhol egykerekeznék. Az első reggel egy kicsit nehezebb volt, mivel a motor, a gumik, a szénszálas féktárcsák, a pálya, és minden teljesen új volt nekem, ráadásul a pálya félig volt csak felszáradva, és én nem motoroztam az AMA Superbike utolsó augusztusi fordulója óta. Amikor először nyúltam a fékekhez, eléggé meglepődtem, mivel nem működtek teljes mértékben, ugyanis még nem melegedtek fel üzemi hőmérsékletre."
Haydennek pár hónapja van még gyakorolni a Honda szupergépén, mert azután, mint Rossi csapattársa kell bizonyítani rátermettségét.