Apriliával versenyez jövőre Talma

2002.11.29. 16:18

"Még nem ültem igazi jó Hondán"-nyilatkozta Talmácsi Gábor MotoGP versenyzőnk szezonzáró sajtótájékoztatóján. Ez a kijelentés azért is elgondolkodtató, mivel a múlt szezonban Talma a hivatalos német Honda csapattal versenyzett.

Talmácsi Gábor a 2002-es szezont az Italjet Racing Team csapatában kezdte, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A sorozatos kudarcok csapatváltásra késztették a versenyzőt és a managementet, és júniustól már a PEV ADAC SACHSEN HONDA Racing Team színeiben folytatta a versenyzést. 20 világbajnoki ponttal, valamint élete eddigi legjobb eredményével - a Brazil Nagydíjon negyedikként ért célba - zárta a 2002-es szezont.

Talma után több csapat érdeklődött, többek között a Bridgestone gumigyártó cég ajánlott tesztpilóta állást. A döntés megszületett, Talmácsi Gábor a 2003-as szezonban az SMI Aprilia Racing Team színeiben versenyez.

A Talmácsi Gábor a csapat első számú pilótája lesz. Két 2003-as Aprilia áll rendelkezésére és az Aprilia gyári versenykitjét építik motorjába. A szeretett Bridgestone gumik helyett Dunlop kerül a kerekekre, de futóművet választhatott Talma: marad a megszokott White Power alkatrészeknél. A szerelő gárda kiválasztásába is volt beleszólása, így remélhetőleg a versenyek során minden kívánságát teljesítik.

A téli hónapok a fizikai felkészülés jegyében zajlanak. Február 6-án lesz a versenymotor hivatalos bemutatója, ezt követően kezdődnek meg a hivatalos tesztek a valenciai pályán. Talma nagy ellenfelei az Apriliával világbajnoki címet nyerő Arnaud Vincent és a gilerás Manuel Poggiali jövőre a motoGP-ben újnak számító KTM gyári csapathoz szerződött, így Gábor szép esélyekkel indul a bajnok Apriliával jövőre.

Köszönet az Apriliának, hogy elveszettnek hitt fényképezőgépemet megtalálta, különben a fotoapparát veszteségi statisztikám idén kettőre nőtt volna.