Végre tesztelés alatt az FPR Superbike

2002.12.03. 11:03

 
   
   

November utolsó napjaiban kezdte meg tesztelését a Foggy Petronas Racing Team Misanóban. Váltakozó esőzések, és egyéb balszerencsés időjárási körülmények hátráltatták az egyedileg tervezett FP1 versenymotor átfogó tesztelésének terveit. A hűtési rendszer vezérlésének módosításait, a burkolat és erőforrás fejlesztéseket, valamint különféle egyéb aerodinamikai alkatrészeket vizsgáltak a zord időjárás enyhébb szüneteiben.

Carl Fogarty, a négyszeres világbajnok a következőképpen kommentálta a tesztelést:
"Az átfogó teszt igen pozitívnak mondható, Troy és James képesek voltak javítani köridejükön, és a motor beállításán. Bár a pálya nem száradt fel elég gyorsan, így sok értékes időt elvesztegettünk, azonban még így is stabil, értékes teljesítményt nyújtottunk. A csapat jó munkát végzett, és igazán jó volt itt lenni velük az elmúlt 3 napban."

 
   
   

Troy Corser nyilatkozata:
"Habár nem végeztünk el mindent a teszt programunkból, igazán örülök az elért eredményeknek. Ideális esetben száraz pályára lett volna szükség, hogy teljesen megfigyelhessük a motor viselkedését a fejlesztésének ebben a szakaszában, de a pálya nem volt ilyen az állandóan szemerkélő eső miatt. Igazából, ha csak egy biztonságos vizes beállítást megtalál az ember, már megtalálta a helyes száraz beállítást is, és mi még mindig ezen dolgozunk. Az elmúlt 3 napban megtett lépések biztatóak."

James Haydon, az FPR második számú pilótája elmondta:
"Igazán biztatatónak találtam ezt a tesztet, különösen, hogy napról napra javítani tudtam a körideimen. Még az első napon olyan köridőket értünk el, amelyek közel voltak ahhoz a rekordhoz, amelyet a korábbi teszteken értünk el. Elég idegesítő, hogy nem tudtam még több kört menni az eső miatt, mivel ez a pálya az egyik, ahol nagyon fontos érezni a verseny vonalat, amely nem mindig ott van, ahol azt gondolja az ember, hogy lennie kellene. Az új motor jól üzemelt, erősebb és összeálltabb, és biztos vagyok benne, hogy jó teljesítményt nyújtottunk."
További tesztek Spanyolországban lesznek December folyamán.