Karácsony a Proton KR csapatnál

2002.12.12. 12:58

 
   
   

Sok gyár már jócskán benne van a téli teszt program menetrendszerű végrehajtásában 4 ütemű gépeivel. A Proton KR csapat angliai központjában is intenzív fejlesztő munka folyik. Az itt dolgozó mérnökök azt remélik, hogy már december közepére elkészülhet a V5-ös erőforrásuk, és utána próbapadra kerülhet, akár még karácsony előtt. A blokkalkatrészek még jelenleg is érkeznek a gyárba, de a munka folyamatosan, teljes iramban halad az ambiciózus projekt összes részegységén. Az első pályatesztek január végére várhatóak.

Az igazgató szerint különös időket élnek, mivel rengeteg alkatrész beérkezését várják, de reményeik szerint minden együtt lesz, mire össze kellene szerelni a blokkot. Egyelőre nem igazán foglalkoznak a pályatesztekkel addig, amíg a motor be nem indul a próbapadon, és nem látják, mennyire üzemképes. Nagy iramot diktálnak a fejlesztésben, mert céljuk, hogy ott legyenek egy működőképes motorral a februári IRTA teszteken.

Mivel a blokk alkatrészek csak csordogálnak a gyárba, a csapat arra koncentrál, hogy a versenymotor többi részét építse fel, és egy kis időt nyerjenek a zsúfolt karácsonyi időszakban. Az egész gép vadonatúj, az idomzat, a váz és minden egyéb a semmiből épül fel. Néhány váz variációt szeretnének összerakni az első tesztek idejére, jelenleg ennek előkészítésével foglalkoznak. Mivel a projekt új, nem sok idejük lesz pihenni az idősebb Kenny Roberts csapatában dolgozó mérnököknek, és szerelőknek. Azonban reményeik szerint időre kész lesznek.