Hopkins, a Suzuki ifjú titánja már túl van az első próbán

2002.12.16. 10:17

 
   
   

John Hopkins, mint arról már korábban beszámoltunk, kipróbálhatta új Suzuki GSV-R motorját a sepang-i pályán. A 19 éves amerikai pilóta, aki idén töltötte első GP évadját egy Yamaha YZR500 nyergében, jövőre a 4 ütemű V4-es motor Mk2-es verziójával indul a bajnokságban.

Hopkins úgy nyilatkozott, hogy az első próbamotorozás a Suzukin igazán jó volt. Anno ő már ment ezzel a márkával 2001-ben, amikor egy versenykittes Suzuki GSX-R 1000 nyergében megnyerte az AMA Formula Xtreme bajnokságot. Csak kiment és körözött élvezetből párat. A motor megfelelt annak, amit elvárt tőle, és örült, hogy ismét Michelin abroncsokat tudhat maga alatt, mivel ezeken magabiztosabban érzi magát. Az új motor néhány tulajdonságában hasonlít a régi 500-as gépével való körözésre, némileg azonban a korábbi 1000-es versenygépével mutat egyezőséget. Kezelhetőségében olyan, mint egy GP motor, de egyébként meg könnyebb vele motorozni, mint egy 500-as kétüteművel. Teljesítménye viszont már jóval kisebb fordulaton jelentkezik, mint egy Formula Xtreme motornak, és sokkal több ereje van a teljes fordulatszám tartományban.

Hopkinsnak egy fárasztó, de ígéretes első szezonja volt a GP versenyzés elit kategóriájában. Csak kevéssel maradt le az Év ifjú versenyzője címről, amelyet nem kisebb név szerzett meg előle, mint a 2001-es 250 köbcentis világbajnok Daijiro Kato. Jelenleg Hopkins kaliforniai családi otthonukban készül a következő idényre, megérdemelt pihenéssel töltve az év utolsó napjait családja körében. Azonban nem csak az egész éves utazás fáradalmait piheni ki Hopkins, hanem amennyire ideje engedi motokrossz edzéseket végez, és átköltöznek újonnan épült családi házukba, ami szintén nem utolsó testedzésnek sem.