Karácsonyi ajándék Suzuki GSX-R 750 tulajdonosoknak

2002.12.16. 12:51

 
   
   

Az angol Haynes kiadót jól ismerhetjük igényes szerelési kézikönyveiről, amelyek közt a legtöbb motortípushoz megtaláljuk a megfelelőt. A cég most megjelentette legújabb könyvét a Suzuki ma már legendásnak számító GSX-R 750 típusáról. Ez a modell sokaknak még ma is a sportmotort jelenti.

1985-ös első megjelenése óta folyamatosan gyártják a típus, és több mint 40000 darabot értékesítettek belőle világszerte az eltelt 17 év alatt. Persze ennyi idő alatt a modell számtalanszor megújult, hiszen egy kompromisszum nélküli sportmotornak nem csak a hétköznapokon, hanem a versenypályákon is meg kell felelnie.

Lassan a típus kikopik a Superbike VB mezőnyéből, a megváltozott szabályoknak köszönhetően. Azonban a mindennapi életben rengeteg rajongója akad, akik élvezni fogják ezt az angol nyelvű könyvet legféltettebb kedvencükről. Nekik lehet ez a 160 oldalas, 130 fotóval illusztrált könyv értékes karácsonyi ajándék, amelyhez a legendás 1993-as 500 köbcentis világbajnok, Kevin Schwantz írta az előszót. Schwantz mellesleg egy ilyen motor nyergében nyerte meg a daytona-i 200 mérföldes versenyt 1988-ban, így van némi fogalma a GSX-R érzésről. A Rob Simmonds által jegyzett könyv nálunk is megvásárolható a Haynes könyveket forgalmazó Maróti könyvesboltban.