Ami egy bika ellen véd, az megvéd egy motorost is

2002.12.19. 12:44

 
   
   

Akit esetleg már csapott földhöz megvadult bikaként viselkedő motorja, az biztosan értékelni fogja a No Bull legújabb termékeit. A texasi cég régóta gyárt amerikai rodeó viadalokra védőfelszereléseket. Az általa készített védőmellényeket használják a Professional Bull Riders Association tagjai a bika lovaglások alkalmával. A cég most kapcsolatot teremtett a fél tonna hús repítő ereje, és a motorkerékpáros biztonság között. Kétféle modellt kínál a kétkerekűek lovasainak. Az egyik típusú védőmellény kifejezetten motokrosszosoknak készül, míg a másikat a chopperisták igényeinek megfelelően alakították ki. Mindkét területen elkel a védelem, a motokrosszban ez magától értődik, a szabadság nagyköveteinek pedig épp azért van szükségük egy ilyen mellényre, mert egyébként sem híresek arról, hogy megfelelő védőfelszereléseket viselnének.

 
   
   

A choppereseknek szánt mellény 3 stílusban készül, fekete bőrborítással, négyféle méretben, külön férfi, és női testformának megfelelően, kivehető védőfelszereléssel.
A motokrossz mellénynek egy külső borítása van, amely a No Bull állítása szerint könnyen mosható, akár nagy nyomású vízsugárral is. A külső kevlár héj mögött 3 réteg energia elnyelő zóna található, amelyek egy méretes zakó esetén elvezetik a becsapódás energiáját, így védik a pilóta belső értékeit a sérülésektől. A mellény teljesen beállítható viselőjére amellett, hogy S mérettől XXL méretig készül. A No Bull minden nagyobb motorgyártó színében gyártja a védőfelszerelést. További információk a cég weboldalán találhatók meg.