Norvégoknál államilag támogatott a motorversenyzői oktatás

2002.12.27. 14:48

 
   
   

A sportmotorosok voksait igen egyszerű lenne megszerezni a következő választások alkalmával, ha a kormány hozna egy olyan egyszerű döntést, miszerint támogatja a motorversenyző képzést. Az ötlet sajnos nem nekünk jutott az eszünkbe, hanem egy nálunk a motorozással kapcsolatban sokkal rosszabb természeti adottságokkal rendelkező ország, Norvégia kormányának. Történt ugyanis, hogy a norvég kormány közutakért felelős osztályának hivatalnokai részt vettek egy motoros versenyiskola kurzusán Angliában, és olyannyira megtetszettek nekik az ott tapasztaltak, hogy hazatérve elhatározták, egy nemzeti motoros képző programot indítanak el hazájukban.

Különösen az jött be az uraknak, hogy mennyire sokat fejlődtek a kormányzási gyakorlat terén, mármint a motorokkal kapcsolatosan. Így a megvalósítandó kormányprogram célja, hogy a norvég motorosok közül minél többen szerezhessenek efféle gyakorlatot. A Kaliforniai Superbike Iskola angliai képviselője elmondta, hogy nagyon büszkék arra, hogy a norvég kormány átveszi képzési programjukat. Ezek szerint az általuk tanított kanyarodási technikák minden országban, és mindenféle környezeti feltételek mellett működőképes.
Kedves magyar hivatalnok urak, szívesen továbbítjuk néhány versenyiskola címét, csak annyit tudok hozzátenni, kérem, kapcsolják be.