Helyzetjelentés Talmácsiról a MotoGP hivatalos oldalán is

2002.12.26. 17:45

 
   
   

Tavaly decemberben már adott Talmácsi Gábor egy interjút a MotoGP hivatalos weboldalának. Akkor azt hittük, hogy no most aztán már minden rendben van, megfelelő motorja lesz 2002-re, de aztán kiderült az első pár verseny után, hogy az Italjet óriási bukta volt. Sebaj, jövőre már Talma zsebében az új szerződés, amely most már egy olyan csapathoz szól, akik jó néhány alkalommal bizonyították szakértelmüket. Ebből az alkalomból egy újabb rövid interjú került fel a MotoGP.com-ra, amely reméljük nem lesz ismét rossz ómen a jövő évre.

Mint azt már tudjuk, Talmácsi Gábor aláírt a Worldwide Race Teamhez 2003-ra, ahhoz a csapathoz, akik az elmúlt szezonban az Imola Circuit Exalt Cycle Race színeiben versenyeztek. Így Talma egy Aprilia RS versenygéppel mehet jövőre. Egy olyan motorral, amely az elmúlt 3 évben kétszer nyerte meg a 125 köbcentis gyorsasági VB-t Roberto Locatelli (2000) és Arnaud Vincent (2002) pilótákkal a nyergében. A szerződés két éves, és tartalmaz egy olyan opciót, miszerint a második évben Gábor a 250-es géposztályban is kipróbálhatja magát.

Fiorenza Caponera, Talma leendő főnöke így nyilatkozott Gáborról:
"Azért választottam Gábort, mert egy nagyon ambiciózus és öntudatos pilóta, aki győzni akar mindenáron. Ezt a tulajdonságot keresem az összes versenyzőben, és ez az a jellemző vonás, amely a döntéseim meghozatalában segített az elmúlt években. Úgy vélem Gábor nagyon jó képességekkel rendelkezik, aki igazán veszélyes lehet ellenfeleire, ha képes lesz harmonizálni technikai fejlődését az elszántságával."

Talma érthetően izgatott volt az új szerződésével kapcsolatos hírek miatt:
"Úgy gondolom, hogy ez életem nagy esélye, és mindent meg fogok tenni azért, hogy elnyerjem a csapat bizalmát, amelyet a szerződéssel megelőlegezett nekem. Csak néhány órát töltöttem el velük, és már most úgy érzem, mintha élőben álmodnék. Ezek az emberek igazi szakemberek, és biztos vagyok benne, hogy nagyszerűen fogom érezni magam közöttük."