Kawasaki ZX-12R visszahívás

2003.02.03. 08:54

 
   
   

A Kawasaki visszahívási akciót jelentett be világszerte, amely a 2000. és 2003. között gyártott ZX-12R motorkerékpárokra vonatkozik. A Kawa legnagyobb sportmotorján technikai hibából kifolyólag olaj kerülhet a hátsó kerékre, amely rendkívül veszélyes bármely motorkerékpár esetében.

A Kawasaki állítása szerint nagyon csekély az esélye annak, hogy az olaj utat találjon magának a generátorból indulva, a vezetékkötegen át addig a dugaszig, amely a vezető ülése alatt található. Elméletileg ezen a dugón át folyhatna ki az olaj a hátsó kerékre.

A Kawasaki közleménye szerint nem történt még jelentés ilyen jellegű meghibásodásról. Ez mindössze egy megelőző intézkedés, amely magába foglalja az érintett részek tömítésének cseréjét. A garanciálisan elvégzendő munka időtartama 30 perc, és minden tulajdonost kiértesítenek a visszahívással kapcsolatosan.

A DMC Kft., a Kawasaki magyarországi importőre kérdésünkre elmondta, hogy a gyár által elrendelt módosításról van szó. "Vissza kell rendelni az összes 2000. és 2003. között eladott ZX-12R-t.
A módosítás egy részét azonban már elvégezték a Kawasaki (KHI) gyárban, amit egy azonosító jel igazol a motoron. Vagyis ha a tulajdonos behozza, először ezt ellenőrzik le. Ha nincs megjelölve, akkor elvégzik a szükséges módosítást. A magyar piacon ez a visszahívás kb. 30 motort érint. Minden egyes vásárlót személyesen keresünk meg.
A napokban értesítettük kereskedőinket, felkészítjük őket a szükséges módosítás elvégzésére, és csak ezután fogjuk a vásárlókat értesíteni."