Bemutatkozott a Ducati MotoGP csapata

2003.03.11. 17:55

 
   
   

A Ducati MotoGP csapata a FilaForumon mutatkozott be Milánóban. Az esemény a Ducati történelmének újabb mérföldkövét jelzi. Az új Desmosedici gép 400, a világ minden tájáról érkezett meghívott, szponzor és újságíró előtt került bemutatásra. A rendezvényen már a végső, Marlboro színekben pompáztak a versenygépek. A gyár reményei szerint a Ducati vezető szerepet fog játszani a MotoGP-ben, akárcsak az elmúlt évek Superbike VB versenyein.

A prezentáción egy sor beszéd elhangzott. Frederico Minoli kiemelte, hogy az adott időpontnál nem választhattak volna jobbat. Carlo Di Biagio, a Ducati Motor Holding vezérigazgatója azt hangsúlyozta ki, hogy a MotoGP jelenlét rendkívül fontos befektetés a cég számára, amely ösztönözni fogja utcai motorjaik fejlesztését is, így tovább folytatódik a gyár megújulása, és tovább növekedik piaci részesedése.

 
   
   

Később Claudio Domenicali, a Ducati Corse versenyrészleg igazgatója szólt a megjelentekhez. Elmondása szerint a Desmosedici már 12 000 km versenypálya tesztet tudhat maga mögött, és további 5 000 km próbakör van még hátra a Suzukai versenyig. A főnök szerint Troy Bayliss és Loris Capirossi tökéletes csapatot alkotnak, megosztják egymás közt az információkat, együtt dolgoznak, ami komoly meglepetés volt a csapatvezető számára is. A V4-es 90 fokos, 16 szelepes erőforrás és a Formula 1-ből átvett egyedi, feszültség tűrő, teherviselő vázszerkezet jogos reményeket táplálhat a jó szerepléshez, már az első idényben.

A beszédek után felbukkant a két Ducati csoda a színpadon teljes harci díszbe öltözött pilótáikkal a nyergükben. Bayliss és Capirossi kihangsúlyozták, hogy rendkívül jól haladnak a tesztelésekkel, és a teszteredmények igencsak bíztatóak. Alig várják, hogy megmutathassák, mit tud a Desmosedici versenykörülmények között. A MotoGP világbajnokság startja előtt, március közepén, az összes GP csapat részvétele mellett a Ducati is jelen lesz a barcelonai IRTA teszten.