Rossi elégedett új motorjával

2003.03.12. 14:03

 
   
   

Valentino Rossi idén először próbálhatta ki a legújabb fejlesztésű Honda RC211V motorját a sepangi pályán Malájziában. A HRC japán mérnökei egész télen az új motoron dolgoztak. A három napos teszt során Rossi két és fél másodperccel javította meg eddigi legjobb edzésidejét, amelyet még tavaly októberben ért el a maláj pályán.

A teszt utolsó 10 percében úgy mentek Biaggival, mintha már versenyen lettek volna. Rossi mosolyogva nyilatkozta: "Biztos vagyok benne, hogy a következő szezon fantasztikus lesz. Biaggi és én igencsak motiváltak vagyunk, de Barros, Capirossi és Kato is erősek lesznek. A világ legjobb versenyzői vannak most a MotoGP-ben. 20 gyári, négyütemű gép áll majd a rajtrácsra, egész egyszerűen nagyszerű idénynek nézünk elébe."

Rossi elmondása szerint a mérnököknek sikerült megoldani a Honda RC211V fék és kuplung problémáit, amelyek a tavalyi szezon utolsó versenyein jelentkeztek. Most a HRC egy olyan motort adott neki, amely sokkal többet tud a múlt évi gépénél, és élvezet rajta motorozni. A teszt után a versenyrészleg kiértékeli a begyűjtött adatokat, hogy felhasználhassák az itt szerzett tapasztalatokat a 2003-as versenymotor tökéletesítéséhez.