Nem készül el időben a Proton V5

2003.03.13. 12:59

 
   
   

Jeremy McWilliams és Nobuatsu Aoki valószínűleg a régi 500 köbcentis, kétütemű gépeiken fognak tesztelni a MotoGP tesztjén Spanyolországban. Az új 990 köbcentis, négyütemű V5-ös Proton fejlesztésével igencsak el van maradva a csapat, egyelőre még ki sem próbálták vázba beépítve az új erőforrást. Így a két versenyző mindenképpen a kétütemű gépeiken megy az IRTA tesztet megelőző privát teszten Barcelonában.

 
   
   

A cél az, hogy a V5-ös kész legyen a hétvégén megrendezendő IRTA tesztre, de a fejlesztések még mindig a gyárban folynak. A motor egyelőre alig összeszerelt állapotban van, mivel az aktuális módosítások az ülés egységen, és a légszűrőházon megakadályozzák, hogy a motor készültsége a végső stádiumba kerüljön.

Chuck Aksland csapatfőnök szerint, ha nem lesz kész a motor a privát tesztre, akkor előveszik a kéthengeres gépeket. Elmondta továbbá, hogy nagyon kockázatos lenne összerakni a motort és a catalunyai pályán egyből tesztelés alá vetni, mivel először szeretnének egy összerázó tesztet végezni vele, ahol nagyobb biztonságban tudnák első alkalommal végig próbálni a motor összes rendszerét.